ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΤΟ Ε.Κ.Π.Α. ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ – 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ M 7.1 ΤΟΥ 1968

Το Ε.Κ.Π.Α. συνδράμει στην αναβίωση του Αγίου Ευστρατίου – 50 χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό M 7.1 του 1968

Πενήντα χρόνια μετά το σεισμό M 7.1 που κατέστρεψε τον Αη Στράτη, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Δήμος Αγίου Ευστρατίου και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών συμμετέχουν σε μία κοινή προσπάθεια αναβίωσης του παλιού κατεστραμμένου οικισμού και δρομολογούν δράσεις κοινωνικής, οικονομικής και τουριστικής ανάκαμψης.

Παράλληλα με ειδικές παρεμβάσεις αναδεικνύεται το μοναδικό και ιδιαίτερο περιβάλλον του ακριτικού νησιού.

Αυτά τονίστηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, στην οποία συμμετείχαν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, η Δήμαρχος του Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης και ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμης Λέκκας, με την παρουσία του συνόλου των κατοίκων του νησιού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε και ενημέρωση των 30 περίπου μαθητών του Δημοτικού Σχολείου σε θέματα Αντισεισμικής Προστασίας από τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ και το Διευθυντή Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας του Οργανισμού Πλούταρχο Κερπέλη.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Δρ. Ευθύμης Λέκκας
Καθηγητής
Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας &